Gemarineerde varkenskotelet

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde varkenskotelet

Gemarineerde varkenskotelet

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Varkensvlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 sjalotten
  • 2 dl olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 10 druppels tabasco
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 koteletten
  • 1 verse ananas
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

De dag vooraf:

  1. Maak de marinade. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  2. Vermeng de sjalotten met de olie, de sojasaus, de honing, de tabasco en een snuifje zout.

  3. Pers er de teentjes knoflook over en meng alles goed.
  4. Leg de koteletten in een schaal en overgiet ze met de marinade.
  5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees minstens 5 uur marineren. Keer het regelmatig om.

De dag zelf:

  1. Snijd de ananas in schijven, schil ze en verwijder de harde kern.
  2. Haal de koteletten uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en rooster ze op de barbecue gaar.

  3. Leg ook de ananasschijven even op de barbecue.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht smaakt het lekkerst met wilde rijst of basmatirijst.