Gemarineerde varkenskotelet

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde varkenskotelet

Gemarineerde varkenskotelet

Print
Categorie: Barbeque, Gerecht met vlees, Varkensvlees
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 dl olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 10 druppels tabasco
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 koteletten
  • 1 verse ananas
  • zout

Bereidingswijze

De dag vooraf:

  • Maak de marinade. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Vermeng de sjalotten met de olie, de sojasaus, de honing, de tabasco en een snuifje zout.
  • Pers er de teentjes knoflook over en meng alles goed.
  • Leg de koteletten in een schaal en overgiet ze met de marinade.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees minstens 5 uur marineren. Keer het regelmatig om.

De dag zelf:

  • Snijd de ananas in schijven, schil ze en verwijder de harde kern.
  • Haal de koteletten uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en rooster ze op de barbecue gaar.
  • Leg ook de ananasschijven even op de barbecue.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht smaakt het lekkerst met wilde rijst of basmatirijst.