Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden

 

Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden

Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 roodbaars (- of doradefilets van elk 150 gram)
  • 1 kleine ui
  • 1 citroen (sap er van)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels djinten
  • 1/4 theelepel koenjit
  • 2 theelepels Paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakte )
  • 400 gram venkelknollen
  • 30 gram boter

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

Bereiding:

  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze, naast elkaar, in een lage ovenschaal.
  • Snipper de gepelde ui fijn.
  • Doe het citroensap in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
  • Voeg de specerijen en het zout toe en roer tot het zout is opgelost.
  • Klop de olie erdoor en roer de ui en koriander erdoor.
  • Schenk het mengsel over de vis en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren.
  • Maak de venkel schoon, houd wat van de mooie 'veertjes' achter en snijd de knollen overlangs in smalle reepjes van ca. 1/2 cm.

Afwerking:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Smelt de boter in een koekenpan, roer de venkelreepjes erdoor en schenk er ca. 1 dl water bij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de venkel, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het deksel en laat de venkel in nog ca. 7 minuten gaar worden en het vocht voor het grootste deel verdampen.
  • Breng de groente op smaak met zout.
  • Zet intussen de schaal met de vis, onafgedekt op een rooster, in het midden van de oven en laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden.
  • Schep de venkel op de borden en leg de vis met de saus erop.
  • Garneer met de venkelveertjes.

Tips / Opmerking

Lekker met rijst of couscous en een tomatensalade.