Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden

 

Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Marokkaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 roodbaars- of doradefilets van elk 150 gram
  • 1 kleine ui
  • sap van 1 citroen
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels gemalen komijn djintan
  • 1/4 theelepel gemalen geelwortel koenjit
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 venkelknollen 400 gram
  • 30 gram boter

Hoe maak ik het klaar?

Bereiding:

  1. Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze, naast elkaar, in een lage ovenschaal.
  2. Snipper de gepelde ui fijn. Doe het citroensap in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit. Voeg de specerijen en het zout toe en roer tot het zout is opgelost. Klop de olie erdoor en roer de ui en koriander erdoor.
  3. Schenk het mengsel over de vis en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren.
  4. Maak de venkel schoon, houd wat van de mooie 'veertjes' achter en snijd de knollen overlangs in smalle reepjes van ca. 1/2 cm.

Afwerking:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Smelt de boter in een koekenpan, roer de venkelreepjes erdoor en schenk er ca. 1 dl water bij. Breng het geheel aan de kook en laat de venkel, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Verwijder het deksel en laat de venkel in nog ca. 7 minuten gaar worden en het vocht voor het grootste deel verdampen. Breng de groente op smaak met zout.
  3. Zet intussen de schaal met de vis, onafgedekt op een rooster, in het midden van de oven en laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden.
  4. Schep de venkel op de borden en leg de vis met de saus erop. Garneer met de venkelveertjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst of couscous en een tomatensalade.