Gemarineerde zalmfritters

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde zalmfritters

 

Gemarineerde zalmfritters

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Totaal tijd 1 Uur 16 minuten
Porties 20
Calorieën 90 kcal

Wat gaat er in?

  • ca. 500 g zalmfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 g verse oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 3 eetlepels sherryazijn
  • ca. 1 theelepel hot peppersauce
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • ca. 65 g polenta maïsmeel
  • ca. 8 eetlepels olie

Materialen

  • keukenpapie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Voorbereiden
  2. Zalmfilet in 20 gelijke stukjes snijden.
  3. Zalm in kom doen.
  4. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  5. Oregano erboven fijnknippen.
  6. Paprikapoeder, komijn, zout, azijn en peppersauce toevoegen en voorzichtig door zalm scheppen.
  7. In koelkast ca. 1 uur laten intrekken.
  8. Bereiden
  9. Bloem op bord strooien.
  10. Ei loskloppen met scheutje water.
  11. Polenta in diep bord doen.
  12. Zalmstukjes één voor één eerst door bloem, dan door ei, dan door polenta wentelen. In wok olie verhitten.
  13. Zalmstukjes in 3 porties in ca. 2 minuten in hete olie gaar en goudbruin bakken.
  14. Op keukenpapier laten uitlekken.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren.

Voedingsfeiten
Gemarineerde zalmfritters
Hoeveelheid per portie
Calorieën 90
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.