Gemarineerde zalmfritters

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde zalmfritters

 

Gemarineerde zalmfritters

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Totale tijd: 1 Uur 16 minuten
Porties: 20
Calorieën: 90kcal
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gr zalm
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 g oregano (verse )
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn (gemalen ook wel djinten genoemd)
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel hot peppersauce
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 65 gr polenta (maïsmeel)
  • 8 eetlepels olie

Materialen:

  • keukenpapier

Hoe maak ik het klaar:

Voorbereiden

  • Zalmfilet in 20 gelijke stukjes snijden.
  • Zalm in kom doen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Oregano erboven fijnknippen.
  • Paprikapoeder, komijn, zout, azijn en peppersauce toevoegen en voorzichtig door zalm scheppen.
  • In koelkast ca. 1 uur laten intrekken.

Bereiden

  • Bloem op bord strooien.
  • Ei loskloppen met scheutje water.
  • Polenta in diep bord doen.
  • Zalmstukjes één voor één eerst door bloem, dan door ei, dan door polenta wentelen. In wok olie verhitten.
  • Zalmstukjes in 3 porties in ca. 2 minuten in hete olie gaar en goudbruin bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.

Tips / Opmerking

Direct serveren.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Gemarineerde zalmfritters
Hoeveelheid per portie
Calorieën 90
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.