Gemarineerde zalmspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde zalmspiesjes
Gemarineerde zalmspiesjes

Gemarineerde zalmspiesjes

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis/ Tapas
Porties: 4
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

  • 450 gram zalm
  • 1 rode ui ((in dunne ringen gesneden))
  • citroensap
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl Paprikapoeder (chilipoeder of cayennepeper)
  • 1 chilipeper ((zonder pitjes))
  • 2-3 el peterselie (koriander of bieslook (fijngehakt))
  • 20 tomaat
  • peper & zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Wikkel de zalm in aluminiumfolie of keukenfolie en leg deze ca. 1 uur in de vriezer; op deze manier kun je de vis makkelijker snijden.
  • Snijd de vis met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  • Leg de vis in een ondiepe, niet metalen schaal en voeg het citroensap, de olie het paprikapoeder, de ui en de rode peper toe.
  • Strooi peper en zout over de vis en schep de reepjes vis door de marinade.
  • Marineer de vis enkele uren in de koelkast.
  • Hoe langer je de vis marineert des te zachter deze wordt.
  • Voeg een paar minuten voordat je de tapas gaat bereiden de peterselie, koriander of bieslook toe.
  • Vouw een à twee plakjes vis tussen twee halve kerstomaatjes.