Gemarineerde zalmspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde zalmspiesjes
Gemarineerde zalmspiesjes

Gemarineerde zalmspiesjes

Print Pin
Categorie: Gerecht met vis, Tapas
porties: 4
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

  • 450 gram zalmfilet zonder vel
  • 1 middelgrote rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • sap van 1 citroen
  • 1 el lichte olijfolie
  • ½ tl pikant paprikapoeder chilipoeder of cayennepeper
  • 1 fijngehakte rode peper (zonder pitjes)
  • 2-3 el verse peterselie koriander of bieslook (fijngehakt)
  • 20 gehalveerde kerstomaten
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Wikkel de zalm in aluminiumfolie of keukenfolie en leg deze ca. 1 uur in de vriezer; op deze manier kun je de vis makkelijker snijden.
  • Snijd de vis met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  • Leg de vis in een ondiepe, niet metalen schaal en voeg het citroensap, de olie het paprikapoeder, de ui en de rode peper toe.
  • Strooi peper en zout over de vis en schep de reepjes vis door de marinade.
  • Marineer de vis enkele uren in de koelkast.
  • Hoe langer je de vis marineert des te zachter deze wordt.
  • Voeg een paar minuten voordat je de tapas gaat bereiden de peterselie, koriander of bieslook toe.
  • Vouw een à twee plakjes vis tussen twee halve kerstomaatjes.