Gemarineerde zalmspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde zalmspiesjes

Gemarineerde zalmspiesjes

Recept categorie Gerecht met vis, Tapas
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 450 gram zalmfilet zonder vel
  • 1 middelgrote rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • sap van 1 citroen
  • 1 el lichte olijfolie
  • ½ tl pikant paprikapoeder chilipoeder of cayennepeper
  • 1 fijngehakte rode peper (zonder pitjes)
  • 2-3 el verse peterselie koriander of bieslook (fijngehakt)
  • 20 gehalveerde kerstomaten
  • zout en versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wikkel de zalm in aluminiumfolie of keukenfolie en leg deze ca. 1 uur in de vriezer; op deze manier kun je de vis makkelijker snijden.
  2. Snijd de vis met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  3. Leg de vis in een ondiepe, niet metalen schaal en voeg het citroensap, de olie het paprikapoeder, de ui en de rode peper toe.
  4. Strooi peper en zout over de vis en schep de reepjes vis door de marinade.
  5. Marineer de vis enkele uren in de koelkast.
  6. Hoe langer je de vis marineert des te zachter deze wordt.
  7. Voeg een paar minuten voordat je de tapas gaat bereiden de peterselie, koriander of bieslook toe.
  8. Vouw een à twee plakjes vis tussen twee halve kerstomaatjes.