Gember koekjes met kokos en chocolade voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Gember koekjes met kokos en chocolade voor de Kerst

 

Gember koekjes met kokos en chocolade voor de Kerst

Recept categorie Gerecht met ei, Koek
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 40 stuks
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram boter
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 4 eetlepels keukenstroop
  • 350 gram bloem
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 35 gram pure chocolade in stukjes
  • 4 eetlepels geraspte kokos

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boter op laag vuur laten smelten.

  2. Basterdsuiker en stroop erin oplossen en pan van vuur nemen.

  3. Bloem, gember en bakpoeder zeven. 

  4. Boter suikermengsel en ei toevoegen en tot soepel deeg kneden

  5. Deeg in tweeën verdelen, in plasticfolie wikkelen en 30 minuten in koelkast laten rusten

  6. Oven voorverwarmen op 190°C.

  7. En portie deeg uitrollen tot 3 mm dikke lap.

  8. Met uitstekers maantjes en sterren uit deeg steken en met tussenruimte op bakplaat leggen.

  9. Koekjes in midden van oven in12 minuten goudbruin bakken, 5 minuten op bakplaat laten afkoelen, verder op rooster laten afkoelen.

  10. Tweede portie deeg (eventueel eerst restjes van 1e portie erdoor kneden) op zelfde manier verwerken.

  11. Chocolade in kom op pan met heet water boven zacht vuur (of in magnetron) smelten. 

  12. Koekjes met chocolade bestrijken en gedeelte direct met geraspte kokos bestrooien.

  13. Laten drogen.