Gemengde rijst met garnalen-dillesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Gemengde rijst met garnalen-dillesaus

Gemengde rijst met garnalen-dillesaus

Print
Categorie: Gerecht met rijst, Zeevruchten
porties: 2 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • ½ pak wilde en witte rijst (à 250 gram)
  • 1 zak broccoliroosjes (300 gram)
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 bakjes cocktailgarnalen (à 125 g)
  • ½ zakje verse dille (à 15 gram) fijngesneden

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. 
  • In andere pan broccoliroosjes in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar koken. 
  • In steelpan sjalot en witte wijn aan de kook brengen en op hoog vuur tot helft inkoken. 
  • Crème fraîche toevoegen en op laag vuur al roerende 2 minuten verwarmen, tot gladde saus ontstaat. 
  • Garnalen erdoor roeren en 1 minuut zachtjes meewarmen. 
  • Pan van vuur nemen en dille erboven strooien. 
  • Saus op smaak brengen met zout en peper. 
  • Rijst met garnalen in dillesaus en broccoliroosjes serveren.