Gemengde rijst met garnalen-dillesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Gemengde rijst met garnalen-dillesaus

Gemengde rijst met garnalen-dillesaus

Recept categorie Gerecht met rijst, Zeevruchten
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • ½ pak wilde en witte rijst (à 250 gram)
  • 1 zak broccoliroosjes (300 gram)
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 bakjes cocktailgarnalen (à 125 g)
  • ½ zakje verse dille (à 15 gram) fijngesneden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. 

  2. In andere pan broccoliroosjes in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar koken. 

  3. In steelpan sjalot en witte wijn aan de kook brengen en op hoog vuur tot helft inkoken. 

  4. Crème fraîche toevoegen en op laag vuur al roerende 2 minuten verwarmen, tot gladde saus ontstaat. 

  5. Garnalen erdoor roeren en 1 minuut zachtjes meewarmen. 

  6. Pan van vuur nemen en dille erboven strooien. 

  7. Saus op smaak brengen met zout en peper. 

  8. Rijst met garnalen in dillesaus en broccoliroosjes serveren.