Gepaneerde kipfilet met verse paprikasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Gepaneerde kipfilet met verse paprikasaus

Gepaneerde kipfilet met verse paprikasaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 5 eetlepels olie
  • 1 klein ei
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 200 gr kipfilet
  • 10 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels zure room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper het teentje knoflook.
  2. Snijd de paprika in kleine stukjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes paprika hierin in ± 5 minuten glazig.

  4. Voeg de knoflook toe en bak die even mee.
  5. Klop het ei met wat peper en zout, 1 snufje paprikapoeder en de peterselie los.
  6. Snijd de kipfilet in 6 lange repen en haal die eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.

  7. Vermeng het afgekoelde paprikamengsel met de mayonaise, de zure room, wat zout, peper en het paprikapoeder.

  8. Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olie en bak de repen kip hierin in ± 5 minuten rondom bruin.

  9. Leg de kip op 2 borden en schep er de saus naast.
  10. Lekker met gestoofde komkommer met dille en aardappelpuree.