Gepaneerde tahoe met aspergeragoût

      Reacties uitgeschakeld voor Gepaneerde tahoe met aspergeragoût
Print

Gepaneerde tahoe met aspergeragoût

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 1
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr witte asperges
  • 250 gr groene asperges
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • zout & peper
  • 1/2 bosje peterselie
  • 200 gr tahoe
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel ketjap
  • 1/2 eetlepel paneermeel
  • 1/2 eetlepel sesamzaadjes geroosterde
  • 1 eetlepel olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de asperges en snijd ze schuin in stukken.
  • Breng 1/2 liter water met de aspergeschillen en 1 schijf sinaasappel aan de kook en laat 20 minuten trekken.
  • Zeef het vocht en blancheer de aspergestukjes hierin 3 minuten.
  • Smelt de boter in een kleine pan, roer de bloem hierdoor en voeg er al roerend geleidelijk 1/4 liter aspergenat aan toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat de aspergestukjes gaar worden.
  • Was en hak de peterselie.
  • Snijd de tahoe in 8 plakken.
  • Roer de eidooier met de ketjap los.
  • Meng het paneermeel met de sesamzaadjes.
  • Haal de tahoeplakken achtereenvolgens door de eidooier en het paneermeel.
  • Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de tahoe hierin op matig vuur aan beide kanten 2-3 minuten.
  • Verdeel de tahoe over 2 borden, schep de asperges ernaast en bestrooi met de peterselie.