Gepocheerde braadworst met aardappelsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Gepocheerde braadworst met aardappelsalade

 

Gepocheerde braadworst met aardappelsalade

Recept printen
Recept categorie: met vlees/ Salades
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gr aardappel
  • 800 gr verse braadworst ( of andere rauwe worst)
  • bieslook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peterselie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • zout
  • peper
  • mosterd

Hoe maak ik het klaar:

  • De kwaliteit van de braadworst is belangrijk. 
  • Laat u adviseren door uw slager.
  • Neem aardappelen met een dunne schil, want ze worden in de schil gekookt.
  • Was de aardappelen, zet ze op in licht gezouten koud water en laat ze ± 20 minuten koken.
  • Prik met een naald in de braadworst, leg de worst in een pan met koud water met zout en breng het geheel langzaam aan de kook.
  • Laat de worst 25 minuten wellen, maar niet koken, anders barst het velletje.
  • Knip de bieslook en de peterselie fijn.
  • Controleer of de aardappelen gaar zijn (ze moeten een beetje stevig blijven) en pel ze zo warm mogelijk.
  • Snijd ze overlangs door en leg ze in een verwarmde schaal.
  • Vermeng de olijfolie, azijn, witte wijn, het gembersiroop, bieslook en peterselie.
  • Voeg zout en peper toe en giet de saus over de nog warme aardappelen.
  • Schep het geheel door elkaar.
  • Haal de worst uit de pan, snijd hem in dikke plakken en leg die op de schaal.
  • Serveer de lauwe aardappelsalade apart.

Tips / Opmerking

Als u de voorkeur geeft aan een pikante smaak, kunt u de saus vervangen door een saus, gemaakt van olie, azijn, gembersiroop, zout, peper, mosterd en citroensap.