Gepocheerde braadworst met aardappelsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Gepocheerde braadworst met aardappelsalade

 

Gepocheerde braadworst met aardappelsalade

Recept categorie Gerecht met vlees, Salades
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gr aardappelen
  • 800 gr verse braadworst of andere rauwe worst
  • bieslook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peterselie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • zout
  • peper
  • eventueel mosterd en citroensap

Hoe maak ik het klaar?

  1. De kwaliteit van de braadworst is belangrijk. 

  2. Laat u adviseren door uw slager.

  3. Neem aardappelen met een dunne schil, want ze worden in de schil gekookt.
  4. Was de aardappelen, zet ze op in licht gezouten koud water en laat ze ± 20 minuten koken.

  5. Prik met een naald in de braadworst, leg de worst in een pan met koud water met zout en breng het geheel langzaam aan de kook.

  6. Laat de worst 25 minuten wellen, maar niet koken, anders barst het velletje.
  7. Knip de bieslook en de peterselie fijn.
  8. Controleer of de aardappelen gaar zijn (ze moeten een beetje stevig blijven) en pel ze zo warm mogelijk.

  9. Snijd ze overlangs door en leg ze in een verwarmde schaal.
  10. Vermeng de olijfolie, azijn, witte wijn, het gembersiroop, bieslook en peterselie.

  11. Voeg zout en peper toe en giet de saus over de nog warme aardappelen.
  12. Schep het geheel door elkaar.
  13. Haal de worst uit de pan, snijd hem in dikke plakken en leg die op de schaal.

  14. Serveer de lauwe aardappelsalade apart.

Tips / Opmerkingen

Als u de voorkeur geeft aan een pikante smaak, kunt u de saus vervangen door een saus, gemaakt van olie, azijn, gembersiroop, zout, peper, mosterd en citroensap.