Gepocheerde eieren met veldsla

      Geen reacties op Gepocheerde eieren met veldsla

 

Gepocheerde eieren met veldsla

Recept categorie Gerecht met ei, Salades
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 200 g veldsla
  • zonnebloemolie om te bakken
  • 75 g gerookt spek kleingesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 4 el witte wijnazijn
  • 100 ml witte wijn
  • suiker
  • peper en zout
  • 8 verse eieren M, kamertemperatuur
  • pijnboompitten geroosterd

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de sla en droog het in de slacentrifuge.
  2. Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak het fijngesneden spek knapperig. Fruit de uiringen kort mee.
  3. Blus af met azijn en wijn en voeg ca. 1 eetlepel suiker toe. Laat de vloeistof inkoken tot het stroperig wordt en breng op smaak met zout en peper. Proef voorzichtig en voeg eventueel nog wat suiker toe.
  4. Vet de muffinvorm of espressokopjes in met olie en bekleed hem met huishoudfolie. Vet vervolgens de folie in met olie. Breek in elke holte een ei en zorg daarbij dat de dooier heel blijft. Plaats de muffinvorm in een stoomovenpan met gaatjes of op het rooster van de stoomoven.
  5. Stand: Stomen/koken universeel
  6. Temperatuur: 100 °C
  7. Tijd: 3-4 minuten
  8. Meng de sla met het spekmengsel en verdeel over 4 borden.
  9. Neem de eieren uit de muffinvorm door voorzichtig aan de folie te trekken en leg op elk bord 2 eieren.
  10. Garneer het gerecht met pijnboompitten.