Gepocheerde kip met salsa verde

      Reacties uitgeschakeld voor Gepocheerde kip met salsa verde

 

Gepocheerde kip met salsa verde

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 panklare kip ( of scharrelkip)
  • 2 liter gevogeltebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • citroen

Voor de salsa verde:

  • 3 eetlepels vers broodkruim
  • 1/2 dl melk
  • 2 ansjovis (filets)
  • 1 hardgekookte ei
  • 5 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 fijngesneden teen knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 2 dl olijfolie
  • zout
  • mosterd
  • citroensap
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de kip in een niet te grote pan.
  • Breng de bouillon aan de kook en giet hem over de kip.
  • Pel de teentjes knoflook en doe ze met de citroenschilletjes in de bouillon.
  • Leg het deksel op de pan en breng de bouillon tegen de kook aan; zet het vuur zo laag
  • dat de bouillon net niet beweegt en laat de kip in ± 60 minuten gaar worden.
  • Neem de kip uit de bouillon en laat haar afkoelen.
  • Tip: Het is lekker om een dun schijfje citroen, een schijfje knoflook, een plakje rauwe
  • ham of blaadjes van basilicum of peterselie tussen het kippenvel en -vlees te
  • schuiven.
  • Week voor de salsa verde het broodkruim in de melk.
  • Snijd de ansjovisfilets fijn en stamp er de eierdooier, de peterselie, de knoflook, de
  • kappertjes, de sjalotten en het geweekte broodkruim door tot het een dikke pasta is.
  • Voeg al roerend langzaam de olijfolie toe tot een gladde saus is ontstaan en breng die
  • op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap.
  • Verdeel de kip in stukken, garneer met reepjes citroenschil en peterselie en serveer de
  • saus erbij.