Gepocheerde perzik met roomijs van witte chocolade

      Geen reacties op Gepocheerde perzik met roomijs van witte chocolade

 

Gepocheerde perzik met roomijs van witte chocolade

Recept categorie Gerecht met fruit, IJs, Nagerecht
Porties 4
Calorieën 802 kcal
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 4 platte perziken ook wel Chinese of wilde perziken genoemd
  • 500 ml zoete witte wijn
  • 2 steranijs
  • 75 gram suiker
  • 100 ml Licore 43

Voor het roomijs:

  • 500 ml witte chocolade roomijs
  • 100 gram pistachenoten ongezouten en gepeld
  • 1 eiwit
  • 50 gram suiker
  • 0.5 granaatappel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de wijn met de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost.
  2. Schenk de wijn in een dichte stoomovenpan en voeg de likeur en de steranijs toe.
  3. Zet de abrikozen in het wijnmengsel en schuif in de stoomoven.
  4. De bereidingstijd is afhankelijk van de rijpheid van de perziken.
  5. Harde perziken hebben wat langer nodig.
  6. Functie: Stomen 95 ºC, gedurende ca. 20 minuten
  7. Neem de perziken uit de wijn en houdt ze apart.
  8. Schenk de wijn in een steelpan en breng aan de kook.
  9. Laat rustig inkoken tot een siroop.
  10. Houd de halve granaatappel boven een kom en leg het snijvlak in de handpalm.
  11. Geef ferme tikken met de bolle kant van een lepel tegen de schil zodat de pitjes er in de hand uit vallen.
  12. Pas op voor uw kleding, dit kan spatten!
  13. Zet tot gebruik apart.
  14. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 ºC.
  15. Meng de pistachenoten met de helft van het losgeklopt eiwit en de suiker.
  16. Bekleed de bakplaat met bakpapier, strooi de pistachenoten erop en bak ze in de oven tot ze kleuren en de suiker krokant is.
  17. Schep de noten regelmatig om.
  18. Functie: Hetelucht Plus 200 ºC, gedurende ca. 10 minuten
  19. Laat de noten afkoelen en hak ze vervolgens grof in de keukenmachine met de pulse toets.
  20. Serveren:
  21. Zet de perziken op gekoelde dessertborden.
  22. Verwarm de siroop en voeg de granaatappelpitjes toe.
  23. Lepel een beetje siroop over de perziken en garneer met de pitjes.
  24. Maak mooie bollen ijs en rol ze door de pistachenoten.
  25. Zet de ijsbollen naast de perziken op de borden en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Zet de dessertborden ruim van te voren in de koelkast.

Voedingsfeiten
Gepocheerde perzik met roomijs van witte chocolade
Hoeveelheid per portie
Calorieën 802 Calorieën van vet 234
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 26g 40%
Totaal koolhydraten 96g 32%
Voedingsvezels 5g 20%
Eiwit 11g 22%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.