Gepocheerde roodbaarsfilet op gemarineerde groenten

      Geen reacties op Gepocheerde roodbaarsfilet op gemarineerde groenten

Gepocheerde roodbaarsfilet op gemarineerde groenten

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4
Calorieën 364 kcal
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Ingrediënten voor de roodbaars:

  • 350 gram roodbaarsfilet
  • 1 liter visbouillon
  • 1 stengel sereh citroengrasstengel
  • 4 takjes citroentijm

Ingrediënten voor de salade:

  • 1 oranje paprika
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram bleekselderij
  • 20 gram zonnebloempitten geroosterd
  • ½ banaansjalot gesnipperd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de dilleroom, garnituur:

  • 100 ml room
  • 1 theelepel zachte mosterd
  • 1 eetlepel dille gesneden
  • Limoensap
  • 2 rosevalaardappels
  • Pimentpoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwijder eventuele graten uit de roodbaarsfilets en snijd de filets in 4 porties.
  2. Snijd parallel 2 inkepingen in het vel van de vis.
  3. Rijg hier een tijmtakje door.
  4. Kneus de sereh en doe hem met de visbouillon in een dichte stoomovenpan.
  5. Leg de roodbaars in de bouillon en zet apart.
  6. Snijd voor de salade de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten in zeer dunne reepjes.
  7. Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit (vang het sap op).
  8. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes.
  9. Meng paprika, sinaasappel en bleekselderij met de sjalot en de zonnebloempitten.
  10. Klop de olijfolie met het opgevangen sinaasappelsap, peper en zout tot een dressing en maak de salade ermee aan.
  11. Meng voor de saus de room met mosterd en dille.
  12. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  13. Verwarm de friteuse tot 175 ºC.
  14. Was de rosevalaardappels onder koud water en dep ze droog.
  15. Snijd ze ongeschild in zeer dunne plakjes (kaasschaaf), en frituur ze krokant.
  16. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een wat zout en eventueel wat peper en pimentpoeder.

Serveren:

  1. Schuif de stoomovenpan met de roodbaars in de stoomoven.
  2. Stand: Stomen 100 ºC, gedurende ca. 5 minuten
  3. Rangschik de salade op de borden.
  4. Neem de vis uit het pocheervocht, laat even uitlekken en verdeel hem over de salade.
  5. Lepel de dilleroom om de salade en strooi de rosevalchips er overheen.
Voedingsfeiten
Gepocheerde roodbaarsfilet op gemarineerde groenten
Hoeveelheid per portie
Calorieën 364 Calorieën van vet 216
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 24g 37%
Totaal koolhydraten 14g 5%
Voedingsvezels 4g 16%
Eiwit 24g 48%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.