Gepofte aardappelen

      Reacties uitgeschakeld voor Gepofte aardappelen

 

Gepofte aardappelen

Recept categorie Barbeque, Bijgerecht
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Extra lekker smaken aardappelen die op de barbecue zijn gepoft. En ze zijn zo makkelijk om te maken.

  2. Leg een goed schoongeboende aardappel ± 45 minuten in de hete houtskool tot deze gemakkelijk kan worden ingeprikt. 

  3. Blaas de as van de aardappel en serveer met zout en boter of kruidenboter.

Variatie-idee:

  1.  prik een schoongeboende aardappel enkele keren met de punt van een mes in. 

  2. Bestrooi de aardappel met zout en karwijzaad en rol deze in met olie ingevet aluminiumfolie. 

  3. Leg het pakketje ± 45 minuten tussen het gloeiende houtskool.

  4.  Serveer met zout en boter, zure room of kruidenboter. 

Nog sneller:

  1. Nog sneller: uit de magnetron 

  2. Voor een snellere bereiding is de magnetron heel makkelijk.

  3.  Prik de schoongeboende aardappel met een vork in. 

  4. Leg de aardappel op een schone theedoek ± 6 minuten op 700 Watt in de magnetron. 

  5. Laat deze daarna nog 10 minuten tussen het houtskool garen.