Gepofte gevulde aardappel

      Geen reacties op Gepofte gevulde aardappel

 

Gepofte gevulde aardappel

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Bijgerecht/ met groenten
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 bonken
  • 125 gram crême fraiche
  • 2 tomaten (in blokjes zonder zaad)
  • 4 takjes dille (fijn gehakt)
  • 1 teen knoflook (fijn gehakt)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 stuks bosui (fijn gesneden)

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Pof de aardappelen in de magnetron: prik de aardappels in met een vork.
  • Leg de aardappels in de magnetron en gaar deze bij 850 Watt gedurende 15 tot 20 minuten.
  • Maak een vulling voor de aardappel door alle overige ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Snijd de bovenkant van de aardappel af en lepel wat van de gepofte aardappel uit.
  • Meng dit door de vulling.
  • Verdeel nu de vulling over de vier aardappels.
  • Serveer direct of plaats ze kort terug op de barbecue.
  • Zet ze dan in een aluminium schaaltje.

Tips / Opmerking

Gebruik de magnetron om je pofaardappels snel en makkelijk voor te garen, voor bij de BBQ. Het poffen in de magnetron gaat drie keer zo snel dan in de oven.
Variëren met de vulling is makkelijk.
Gebruik altijd wel crème fraîche en kaas.