Gepofte rode ui in wijnsiroop

      Geen reacties op Gepofte rode ui in wijnsiroop

 

Print

Gepofte rode ui in wijnsiroop

Categorie Gerecht met groenten
Keuken Franse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 200 gram grof zeezout
  • 4 rode uien
  • 1 flesje rode wijn (a 250 ml)
  • 3 eetlepels suiker
  • 100 gram blauwaderkaas in plakjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. 
  • Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. 
  • In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen. 
  • Intussen in pan wijn met suiker en peper naar smaak in 15 minuten tot kwart laten inkoken tot lichte siroop. 
  • Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (eventueel worteltje met schaar eraf knippen). 
  • Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken. 
  • Blauwaderkaas erover verdelen.
  • Tip: Blauwaderkaas kan eventueel vervangen worden door Bettine blanc geitenkaas en verse tijmblaadjes.