Gepofte rode ui in wijnsiroop

      Geen reacties op Gepofte rode ui in wijnsiroop

 

Gepofte rode ui in wijnsiroop

Recept categorie Gerecht met groenten
Keuken: Franse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 200 gram grof zeezout
  • 4 rode uien
  • 1 flesje rode wijn (a 250 ml)
  • 3 eetlepels suiker
  • 100 gram blauwaderkaas in plakjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. 

  2. Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. 

  3. In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen. 

  4. Intussen in pan wijn met suiker en peper naar smaak in 15 minuten tot kwart laten inkoken tot lichte siroop. 

  5. Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (eventueel worteltje met schaar eraf knippen). 

  6. Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken. 

  7. Blauwaderkaas erover verdelen.

  8. Tip: Blauwaderkaas kan eventueel vervangen worden door Bettine blanc geitenkaas en verse tijmblaadjes.