Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en parmaham

      Geen reacties op Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en parmaham

Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en parmaham

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram bloemkool
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 pot gevogeltefond à 380 ml
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 100 ml slagroom
  • 2 plakken parmaham
  • 30 gram verse peterselie
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1/3 zakje veldsla à 75 gram

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij de bloemkool in kleine stukjes.

  2. Smelt de boter in een steelpan en bak op een laag vuur de bloemkool 2 minuten.

  3. Draai het vuur hoog en voeg de fond toe.

  4. Kook de bloemkool in 7 - 8 minuten gaarterwijl het vocht verdampt.

  5. Week de gelatine 5 minuten in koud water.

  6. Zodra het vocht van de bloemkool verdampt is, de slagroom erbij schenken.

  7. Verwarm tegen de kook aan.

  8. Draai het vuur lager en laat de bloemkool zachtjes in de room sudderen.

  9. Knijp de gelatine uit

  10. Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in de room.

  11. Bloemkoolmengsel met een staafmixer of in keukenmachine pureren.

  12. Wrijf de puree eventueel door een zeef.

  13. Laat afkoelen en doe over in een spuitzak.

  14. Laat in de koelkast opstijven.

  15. Bak in een droge koekenpan de parmaham krokant en laat op keukenpapier uitlekken.

  16. Pluk de blaadjes vand e takjes peterselie en snij fijn.

  17. Roer door de olie en breng op smaak met zout.

  18. Verwijder de worteltjes van de veldsla.

  19. Snij de palingfilets in 16 gelijkvormige stukjes.

  20. Op elk bord 4 stukjes paling leggen op enige afstand van elkaar.

  21. Spuit de bloemkoolmousse in reepjes tussen de middelste filets.

  22. Schep de veldsla met 2 eetlepels olie om.

  23. Verdeel de sla over de mousse.

  24. Breek de ham en strooi over de mousse.

  25. Druppel de rest van de olie ernaast.

  26. Wijnadvies: Gallo Sierra Valley Chardonnay