Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en parmaham

      Geen reacties op Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en parmaham
Print

Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en parmaham

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Voorgerecht
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 100 gram bloemkool
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 pot gevogeltefond à 380 ml
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 100 ml slagroom
  • 2 plakken parmaham
  • 30 gram verse peterselie
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1/3 zakje veldsla à 75 gram

Hoe maak ik het klaar:

  • Snij de bloemkool in kleine stukjes.
  • Smelt de boter in een steelpan en bak op een laag vuur de bloemkool 2 minuten.
  • Draai het vuur hoog en voeg de fond toe.
  • Kook de bloemkool in 7 - 8 minuten gaarterwijl het vocht verdampt.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Zodra het vocht van de bloemkool verdampt is, de slagroom erbij schenken.
  • Verwarm tegen de kook aan.
  • Draai het vuur lager en laat de bloemkool zachtjes in de room sudderen.
  • Knijp de gelatine uit
  • Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in de room.
  • Bloemkoolmengsel met een staafmixer of in keukenmachine pureren.
  • Wrijf de puree eventueel door een zeef.
  • Laat afkoelen en doe over in een spuitzak.
  • Laat in de koelkast opstijven.
  • Bak in een droge koekenpan de parmaham krokant en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Pluk de blaadjes vand e takjes peterselie en snij fijn.
  • Roer door de olie en breng op smaak met zout.
  • Verwijder de worteltjes van de veldsla.
  • Snij de palingfilets in 16 gelijkvormige stukjes.
  • Op elk bord 4 stukjes paling leggen op enige afstand van elkaar.
  • Spuit de bloemkoolmousse in reepjes tussen de middelste filets.
  • Schep de veldsla met 2 eetlepels olie om.
  • Verdeel de sla over de mousse.
  • Breek de ham en strooi over de mousse.
  • Druppel de rest van de olie ernaast.
  • Wijnadvies: Gallo Sierra Valley Chardonnay