Geroosterde bloemkool met feta, bulgur en tahin

      Geen reacties op Geroosterde bloemkool met feta, bulgur en tahin
Geroosterde bloemkool met feta, bulgur en tahin

Geroosterde bloemkool met feta, bulgur en tahin

Recept printen Pin
Recept categorie: met groenten/ Ovenschotel
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1 bloemkool
  • 1 tl garam masala
  • zout
  • olijfolie
  • 100 gram bulgur
  • 200 ml groentenbouillon
  • 2 el tahin pasta
  • 1 limoen
  • 50 ml water
  • 1 teen knoflook (gehakt)
  • 150 gram feta (gebrokkeld)
  • 1 komkommer
  • peterselie (eventueel)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op Circulatie Grill 200 °C.
  • Meng de bloemkoolroosjes met de garam masala, het zeezout en de olijfolie.
  • Verdeel dit over een bakplaat en plaats in het midden van de oven (niveau 2). Grill het ongeveer 20 minuten en schep het na 10 minuten een keer om met een spatel.
  • Doe de bulgur in een dichte stoomovenpan met de bouillon en stoom het gaar in ongeveer 13-15 minuten op 100 °C.
  • Meng de tahin met de limoensap en klop er druppelsgewijs het water door, zodat er een romige dressing ontstaat. Breng op smaak met de gehakte knoflook en zout en peper.
  • Roer de bulgur los met wat olijfolie en limoenrasp en -sap en schep in kommetjes. Verdeel hierover de lauwwarme geroosterde bloemkool die aangemaakt is met de dressing.
  • Maak met een dunschiller lange linten van de komkommer en rol deze strak op. Plaats deze bij de salade tegen de bulgur.
  • Brokkel hierover nog wat feta en eventueel wat gehakte bladpeterselie.

Tips / Opmerking

Ook lekker: vervang de bulgur door parelcouscous!