Geroosterde forel met salsa verde

      Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde forel met salsa verde

 

Geroosterde forel met salsa verde

Geroosterde forel met salsa verde

Recept printen Pin
Recept categorie: Barbeque/ met vis
Land van herkomst: Australië
Dieët / Speciale gelegenheid: Koolhydraatarm
Porties: 4
Calorieën: 510kcal
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 15 g basilicum
  • 30 g peterselie
  • 2 theelepels mosterd (pittig)
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 125 ml olijfolie (mild)
  • 4 forellen
  • 1/2 citroen (geperst)
  • 15 g verse tijm

Ook nodig;

Hoe maak ik het klaar:

  • Met staafmixer of in keukenmachine knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, azijn en 100 ml olijfolie tot gladde saus mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Met scherp mes beide zijden van forellen enkele malen inkerven.
  • Buitenkanten en buikholten van forellen inwrijven met rest van olijfolie en citroensap, 1/2 tl zout en peper over vissen strooien.
  • Tijm in 4 gelijke porties verdelen en takjes in buikholten van forellen stoppen.
  • Forellen in visklemmen in ca. 10 min. op barbecue gaarroosteren; halverwege omdraaien.
  • Serveren met saus salsa verde.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Geroosterde forel met salsa verde
Hoeveelheid per portie
Calorieën 510 Calorieën van vet 369
% Dagelijkse waarde*
Vet 41g63%
Eiwit 34g68%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.