Geroosterde forel met salsa verde

      Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde forel met salsa verde

 

Geroosterde forel met salsa verde

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vis
Keuken: Australische keuken
Extra info Koolhydraatarm
Porties 4
Calorieën 510 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 15 g verse basilicum
  • 30 g verse peterselie
  • 2 theelepels mosterd pittig
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 125 ml olijfolie mild
  • 4 forellen
  • 1/2 citroen geperst
  • 15 g verse tijm

Ook nodig;

Hoe maak ik het klaar?

  1. Met staafmixer of in keukenmachine knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, azijn en 100 ml olijfolie tot gladde saus mengen.
  2. Op smaak brengen met zout en peper.
  3. Met scherp mes beide zijden van forellen enkele malen inkerven.
  4. Buitenkanten en buikholten van forellen inwrijven met rest van olijfolie en citroensap, 1/2 tl zout en peper over vissen strooien.
  5. Tijm in 4 gelijke porties verdelen en takjes in buikholten van forellen stoppen.
  6. Forellen in visklemmen in ca. 10 min. op barbecue gaarroosteren; halverwege omdraaien.
  7. Serveren met saus salsa verde.
Voedingsfeiten
Geroosterde forel met salsa verde
Hoeveelheid per portie
Calorieën 510 Calorieën van vet 369
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 41g 63%
Eiwit 34g 68%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.