Geroosterde kip met groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde kip met groenten

 

Geroosterde kip met groenten

Malse kip? Geheimpje: de bereiding is alles. Deze marinade zorgt voor een fenomenale smaak, de groenten voor de sappen en de oven voor dat perfect krokante korstje. Begin er wel vroeg mee, want hij is op zijn lekkerst als je hem de hele dag laat marineren.

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur hellmanns.nl

Wat gaat er in?

  • 1 schoongemaakte hele kip
  • 3 sinaasappelen het sap er van
  • 1 citroen het sap er van
  • 100 ml honing
  • 50 gram gember geraspte verse
  • 20 gram currypoeder
  • 200 gram ui geraspte
  • 250 ml droge witte wijn
  • zout
  • zwarte peper
  • 6 sjalotjes
  • 3 wortelen doormidden gesneden
  • 1 venkelknol in stukken gesneden
  • 20 kleine aardappelen
  • 4 verse Roma tomaten
  • 1 bol knoflook doormidden gesneden
  • 3 jonge worteltjes
  • 3 chioggia bieten
  • 2 preien

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de groenten en de kip zelf.
  2. Plaats de kip vervolgens in een braadslee, voeg de inhoud van de kom toe en wrijf de kip goed in met de ingrediëntenmix.
  3. Sluit de braadslee af met folie en laat het geheel 12 uur lang marineren.
  4. Voeg daarna de groenten bij de kip in de braadslee, doe er olijfolie, zout en peper bij en plaats de braadslee afgedekt met zilverfolie in een voorverwarmde oven (170 °C).
  5. Als de kip zacht is verwijder je het zilverfolie en giet je de saus en groenten in een kom.
  6. Doe de braadslee met de kip terug in de oven (200 °C) en braad deze tot ze mooi goudbruin kleurt.
  7. Snijd de kip in stukken en serveer met Hellmann's Real mayonaise voor die romige smaak.