Geroosterde kip met groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde kip met groenten

 

Geroosterde kip met groenten

Malse kip? Geheimpje: de bereiding is alles. Deze marinade zorgt voor een fenomenale smaak, de groenten voor de sappen en de oven voor dat perfect krokante korstje. Begin er wel vroeg mee, want hij is op zijn lekkerst als je hem de hele dag laat marineren.
Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: hellmanns.nl

Wat gaat er in:

  • 1 kip
  • 3 sinaasappelen (het sap er van)
  • 1 citroen (het sap er van)
  • 100 ml honing
  • 50 gram gember (geraspte verse )
  • 20 gram currypoeder
  • 200 gram ui (geraspte )
  • 250 ml droge witte wijn
  • zout
  • peper
  • 6 sjalotjes
  • 3 wortelen (doormidden gesneden )
  • 1 venkelknol (in stukken gesneden )
  • 20 kleine aardappel
  • 4 verse tomaat
  • 1 bol knoflook (doormidden gesneden)
  • 3 jonge worteltjes
  • 3 chioggia bieten
  • 2 prei

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de groenten en de kip zelf.
  • Plaats de kip vervolgens in een braadslee, voeg de inhoud van de kom toe en wrijf de kip goed in met de ingrediëntenmix.
  • Sluit de braadslee af met folie en laat het geheel 12 uur lang marineren.
  • Voeg daarna de groenten bij de kip in de braadslee, doe er olijfolie, zout en peper bij en plaats de braadslee afgedekt met zilverfolie in een voorverwarmde oven (170 °C).
  • Als de kip zacht is verwijder je het zilverfolie en giet je de saus en groenten in een kom.
  • Doe de braadslee met de kip terug in de oven (200 °C) en braad deze tot ze mooi goudbruin kleurt.
  • Snijd de kip in stukken en serveer met Hellmann's Real mayonaise voor die romige smaak.