Geroosterde krabbetjes uit het vuistje

      Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde krabbetjes uit het vuistje

Geroosterde krabbetjes uit het vuistje

Print
Categorie: Barbeque, Gerecht met vlees, Varkensvlees
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 500 gr varkenskrabbetjes
  • 1 1/2 eetlepel honing
  • 1 1/2 eetlepel droge sherry
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • peper
  • 6 eetlepels maï- of zonnebloemolie
  • Voor de us:
  • 1 rode peper
  • 4 stukjes verse gemberwortel 2 1/2 cm of 8 olletjes gember i sirop
  • 1/2 theelepel peper
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels maïena
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels azijn of citroensap
  • zout
  • 1 spunt suiker
  • 2 theelepels tomatenketchup

Bereidingswijze

  • Was het vlees en dep het met keukenpapier goed droog.
  • Leg de krabbetjes zo plat mogelijk op een werkvlak.
  • Roer de honing, de sherry, de ketjap, de suiker en wat peper met een beetje water tot een dik papje en bBestrijk de bovenzijde van de krabbetjes hiermee.
  • Leg de krabbetjes met de bestreken kant naar beneden naast elkaar in een schaal en bestrijk ook de bovenkant met het sausje.
  • Leg een deksel op de schaal en zet deze 2 uur op een koele plaats (niet in de koelkast).
  • Bereid de barbecue voor of verwarm de grill op de hoogste stand.
  • Bestrijk de krabbetjes met olie leg ze op de barbecue of zet de schaal onder de grill; keer de krabbetjes zo nu en dan en bestrijk ze nogmaals met olie tot ze mooi bruin van kleur en gaar zijn.
  • Eet ze warm, gedipt in de gembersaus.
  • Was voor de saus de rode peper, snijd hem overlangs door en daarna fijn.
  • Schil de verse gemberwortel dun en snijd hem fijn of snijd de gemberbolletjes in dunne reepjes.
  • Doe de peper en de gember in een pan.
  • Laat de kristalsuiker in een vrij diepe pan, onder geregeld schudden, lichtkastanjekleurig worden.
  • Houd het deksel schuin op de pan en giet er ± 1/4 liter warm water bij (de stoom moet aan de achterkant kunnen ontsnappen).
  • Voeg de peper en de gember toe, met de ketchup, de ketjap en de azijn of het citroensap en laat het geheel zachtjes koken tot de peper en de gember zacht zijn.
  • Leng de maïzena aan met wat water en bind het sausje.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.

Tips / Opmerkingen

Is de saus te scherp, doe er dan nog een beetje suiker bij.