Geroosterde lamsbout met geroosterde aardappelen en muntsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde lamsbout met geroosterde aardappelen en muntsaus

Geroosterde lamsbout met geroosterde aardappelen en muntsaus

Recept printen
Recept categorie: Lamsvlees/ met vlees
Land van herkomst: Australië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 dl bouillon
  • 1,5 kg lamsbout
  • zout
  • 200 gr boter
  • 12 aardappel
  • 1 bosje verse munt
  • 50 gr suiker
  • 6 eetlepels wijnazijn
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Pel de ui, snijd hem in ringen en leg die in een braadslede.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Smelt de boter.
  • Snijd het vet rond het vlees in en wrijf de bout in met zout en peper.
  • Vet het ovenrooster in en leg de lamsbout erop.
  • Schuif het rooster in de oven en zet de braadslede eronder.
  • Rooster de lamsbout in ± 1 uur en 20 minuten bruin en gaar.
  • Bedruip de bout regelmatig met gesmolten boter.
  • Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze ± 10 minuten.
  • Leg de aardappelen in de braadslede onder de lamsbout en bak de aardappelen in ± 1 uur bruin en gaar.
  • Keer ze regelmatig.
  • Hak de munt heel fijn en roer in een schaaltje de munt, de suiker en de azijn door elkaar.
  • Laat de lamsbout onder aluminiumfolie ± 5 minuten rusten.
  • Snijd het vlees dan in plakken en serveer het met de aardappelen en de muntsaus.