Geroosterde lamsbout

      Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde lamsbout

 

Geroosterde lamsbout

Recept printen
Recept categorie: Lamsvlees/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg lamsbout ( met been)
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels cognac
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 2 theelepels tijm (blaadjes fijngehakte verse)
  • 1 theelepel peper
  • 11/2 dl olijfolie
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de lamsbout droog.
  • Vermeng de geplette en fijngehakte teentjes knoflook met de cognac, de mosterd, de tijm en de peper.
  • Wrijf de lamsbout hiermee in en laat dit minstens 1 uur intrekken.
  • Leg het vlees in aluminiumfolie gewikkeld op een koele plaats
  • (niet in de koelkast).
  • Maak de bout opnieuw met keukenpapier droog en bestrijk de bout en het ovenrooster met olie.
  • Schuif het rooster met de lamsbout niet al te dicht onder de reeds hete ovengrill.
  • Zet een braadslede of bakplaat onder het ovenrooster en laat de bout, onder af en toe omkeren en insmeren met olie, 45-55 minuten roosteren.
  • Bedek na 15 minuten de dunne delen van de bout met aluminiumfolie en haal dit er 5 minuten voor het einde van de roostertijd weer af.
  • Verpak de bout, als hij uit de oven komt, geheel in folie en laat hem nog 15 minuten rusten.
  • Strooi er wat zout over.
  • Snijd de bout aan tafel in niet te dikke plakken.
  • Geef er kruidenboter (zonder knoflook), gekookte haricots verts (jonge sperzieboontjes), tomatensalade en gefrituurde kleine aardappeltjes bij.