Geroosterde maïskolven I

      Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde maïskolven I

Geroosterde maïskolven I

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Bijgerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de maïskolven met het loof eraan een uur ondergedompeld in water liggen en droog ze daarna met keukenpapier af.
  • Vermeng in een kommetje de boter met de knoflook, Parmezaanse kaas en peterselie.
  • Trek het blad van de maïskolven voorzichtig terug, verwijder de draden en bestrijk de kolven met het boter-kaasmengsel, waarna u het blad weer terugvouwt.
  • Wikkel elke maïskolf in een dubbelgevouwen stuk folie.
  • Rooster ze 20-30 minuten boven de hete houtskool, waarbij u ze 1 maal keert.
  • Verwijder het folie en serveer de kolven meteen.

Tips / Opmerking

Het is ook lekker om nog een plakje bacon aan elke maïskolf toe te voegen.