Geroosterde maïskolven II

      Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde maïskolven II

Geroosterde maïskolven II

Recept categorie Barbeque, Bijgerecht
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 maïskolven
  • 75 gr zachte roomboter
  • Mexicaanse seasoningmix

ook nodig;

  • keukenpapier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de maïskolven schoon, kook ze ± 10 minuten in een pan met ruim water en laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Dep de kolven met keukenpapier droog, bestrijk ze met 1/3 van de boter en rooster ze op de hete barbecue in ± 5 minuten rondom goudbruin.
  3. Leg ze op 4 borden, bestrooi ze met de kruidenmix en verdeel er de rest van de boter over.

Tips / Opmerkingen

Verwijder voor het koken van de maïskolven het blad en de lange, wat zijdeachtig aanvoelende draden die aan de bovenkant van de kolf en tussen de rijen van korrels kunnen zitten.