Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten

      Reacties uitgeschakeld voor Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten

 

Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten

Print
Categorie: Gerecht met Kip
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 4 kipkarbonades
  • 200 gr kikkererwten
  • 75 gr amandelen
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel hele komijnzaden
  • 1 mespuntje gemalen kaneel
  • 40 gr krenten
  • 6 dl kippenbouillon
  • 2 cl citroensap
  • 200 gr couscous

Bereidingswijze

  • Week de kikkererwten 1 nacht.
  • Giet ze de volgende dag af, doe ze in een grote pan en zet ze onder water.
  • Breng ze aan de kook, zet het vuur laag en laat ze 60 minuten sudderen.
  • Giet de kikkererwten af en doe ze met de amandelen in een vuurvaste ovenschotel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het meel met het zout en de peper, bestuif er de stukken kip mee en bak ze in een koekenpan in de olijfolie bruin.
  • Leg de stukken kip in de ovenschotel op de kikkererwten en de amandelen.
  • Bak de ui in het bakvocht glazig.
  • Voeg de knoflook, de gember, de kurkuma, de kaneel, de komijnzaadjes en de krenten toe en roer alles goed door elkaar.
  • Schep het mengsel over de kip, giet er 2 1/2 dl kippenbouillon en het citroensap bij en breng alles aan de kook.
  • Leg dan het deksel op de schotel, zet hem in de oven en laat het gerecht ± 45 minuten in de oven staan.
  • Doe, vlak voor de kip gaar is, de rest van de bouillon in een pan en voeg al roerend langzaam de couscous toe.
  • Neem de pan van het vuur en laat hem 5 minuten staan.
  • Maak dan de couscous met een vork los, schep de couscous op een schaal, leg er de kip, de kikkererwten en de amandelen op en giet er het braadvocht over.