Gestoofde kip in knoflooksaus uit Spanje

      Reacties uitgeschakeld voor Gestoofde kip in knoflooksaus uit Spanje

 

Gestoofde kip in knoflooksaus uit Spanje

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Spaanse keuken
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 kippenvleugeltjes of kip-borrelhapjes
  • 8 geplette tenen knoflook
  • 1 theelepel bloem
  • 1 eetlepel cognac
  • 5 eetlepels kippenbouillon van tablet
  • 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • zout peper
  • 10 draadjes saffraan

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie en bak de kip en de knoflook hierin in 5-10 minuten lichtbruin.
  2. Verwijder de knoflook en bewaar ze in een vijzel.
  3. Strooi de bloem in de pan en bak die al omscheppend even mee.
  4. Voeg de cognac en de bouillon toe en laat de kip afgedekt 15 minuten stoven.
  5. Wrijf de gebakken knoflook in de vijzel fijn en meng dit met de peterselie, zout,
  6. peper en de saffraan.
  7. Roer het knoflookmengsel door de kip en laat alles nog eens 15 minuten stoven.