Gestoofde kip in knoflooksaus uit Spanje

      Reacties uitgeschakeld voor Gestoofde kip in knoflooksaus uit Spanje

 

Gestoofde kip in knoflooksaus uit Spanje

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Spanje
Porties: 8
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 kip ( of kip-borrelhapjes)
  • 8 geplette tenen knoflook
  • 1 theelepel bloem
  • 1 eetlepel cognac
  • 5 eetlepels kippenbouillon (van tablet)
  • 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • zout (peper)
  • 10 draadjes saffraan

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie en bak de kip en de knoflook hierin in 5-10 minuten lichtbruin.
  • Verwijder de knoflook en bewaar ze in een vijzel.
  • Strooi de bloem in de pan en bak die al omscheppend even mee.
  • Voeg de cognac en de bouillon toe en laat de kip afgedekt 15 minuten stoven.
  • Wrijf de gebakken knoflook in de vijzel fijn en meng dit met de peterselie, zout,
  • peper en de saffraan.
  • Roer het knoflookmengsel door de kip en laat alles nog eens 15 minuten stoven.