Gestoofde rodekool

      Geen reacties op Gestoofde rodekool

Gestoofde rodekool

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 25 gram boter
  • 1 ui gesnipperd
  • laurierblaadje
  • kaneelstokje
  • 1 - 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel suiker
  • glas rode wijn
  • scheut rodewijnazijn
  • 300 gram gesneden rodekool

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter en fruit de ui glazig met laurierblaadje, kaneelstokje, kruidnagels en suiker.

  2. Voeg na 5 minuten de kool toe.

  3. Schenk er de wijn en azijn bij en laat afgedekt ca. 45 minuten stoven.

  4. Leg na 20 minuten de appel in stukken op de kool.

  5. Gestoofde rodekool kan in d ekoelkast bewaard worden en is zelfs lekker, omdat de smaken goed kunnen intrekken.