Gestoofde rodekool

      Geen reacties op Gestoofde rodekool

 

Print

Gestoofde rodekool

Categorie Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 25 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • laurierblaadje
  • kaneelstokje
  • 1-2 kruidnagels
  • 1 eetlepel suiker
  • glas rode wijn
  • scheut rodewijnazijn
  • 300 g gesneden rodekool

Hoe maak ik het klaar:

  • Smelt de boter en fruit de ui glazig met laurierblaadje, kaneelstokje, kruidnagels en suiker.
  • Voeg na 5 minuten de kool toe.
  • Schenk er de wijn en azijn bij en laat afgedekt ca. 45 minuten stoven.
  • Leg na 20 minuten de appel in stukken op de kool.
  • Gestoofde rodekool kan in de koelkast bewaard worden en is zelfs lekker, omdat de smaken goed kunnen intrekken.