Gestoofde rodekool

      Geen reacties op Gestoofde rodekool

 

Gestoofde rodekool


Recept categorie Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 25 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • laurierblaadje
  • kaneelstokje
  • 1-2 kruidnagels
  • 1 eetlepel suiker
  • glas rode wijn
  • scheut rodewijnazijn
  • 300 g gesneden rodekool

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter en fruit de ui glazig met laurierblaadje, kaneelstokje, kruidnagels en suiker.

  2. Voeg na 5 minuten de kool toe.

  3. Schenk er de wijn en azijn bij en laat afgedekt ca. 45 minuten stoven.

  4. Leg na 20 minuten de appel in stukken op de kool.

  5. Gestoofde rodekool kan in de koelkast bewaard worden en is zelfs lekker, omdat de smaken goed kunnen intrekken.