Gestoofde sukadelappen

      Reacties uitgeschakeld voor Gestoofde sukadelappen
Print

Gestoofde sukadelappen

Categorie Gerecht met vlees, Stoofpot
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg sukadelappen
  • 1 grote ui
  • 2 wortelen
  • 1 rettich
  • 1 tak bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 50 gr boter
  • 4 dl runderbouillon
  • 2 dl rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 sinaasappel
  • 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
  • 500 gr pruneaux
  • allesbinder
  • enkele druppels tabasco
  • wat peterselie
  • zout peper
  • 250 gr snelkookrijst

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook.
  • Snijd de overige groenten in repen.
  • Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit ui, de knoflook en de rest van de groente hierin 5 minuten.
  • Schep ze uit de pan en zet het vuur hoog.
  • Houd de groenten warm.
  • Braad de sukadelappen in het braadvocht rondom bruin.
  • Doe de groenten er weer bij en giet de verwarmde wijn en de bouillon erbij.
  • Voeg de tomatenpuree, de sinaasappelschil, het kruidenbuiltje, het sinaasappelsap en tabasco toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en leg het deksel op de pan.
  • Zet het vlees minstens 1 uur in een oven van 160°c.
  • Doe er dan de pruimen bij en zet de pan weer 1 uur in de oven.
  • Bind de saus met allesbinder.
  • Kook de snelkookrijst 8 minuten in kokend water en wat zout.
  • Doe het vuur uit en giet de rijst af.
  • Laat de rijst met het deksel op de pan nog 15 minuten staan.
  • Verwijder de sinaasappelschil en het kruidenbuiltje en schep de stoofpot over in een schaal.
  • Bestrooi met gehakte peterselie.