Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

      Geen reacties op Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

 

Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

Print Pin
Categorie: Gerecht met vis, Voorgerecht
porties: 4
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 8 grote gamba’s
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 korianderwortels fijngehakt (toko)
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels oestersaus
  • Witte peper uit de molen
  • 4 lente-uitje

Bereidingswijze

  • Snijd de lente-uitjes in de lengte en maak er dunne reepjes van ongeveer drie centimeter van. Laat ze in ijswater krokant worden.
  • Pel de gamba’s, maar laat de kop en de staart zitten. Verwijder het darmkanaal. Leg de gamba’s vervolgens in een dichte stoomovenpan.
  • Meng de knoflook met de koriander en roer de oestersaus en de sojasaus erdoorheen.
  • Lepel de saus zorgvuldig over de gamba’s en schuif ze in de stoomoven voor 8 minuten op 85 °C.
  • Verwijder de kop van de gamba, steek ze aan een prikker en leg ze met z’n tweeën op een schaaltje. Leg er wat van de lente-uitjes op.