Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

      Geen reacties op Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

 

Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 8 grote gamba’s
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 korianderwortels fijngehakt (toko)
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels oestersaus
  • Witte peper uit de molen
  • 4 lente-uitje

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de lente-uitjes in de lengte en maak er dunne reepjes van ongeveer drie centimeter van. Laat ze in ijswater krokant worden.
  2. Pel de gamba’s, maar laat de kop en de staart zitten. Verwijder het darmkanaal. Leg de gamba’s vervolgens in een dichte stoomovenpan.
  3. Meng de knoflook met de koriander en roer de oestersaus en de sojasaus erdoorheen.
  4. Lepel de saus zorgvuldig over de gamba’s en schuif ze in de stoomoven voor 8 minuten op 85 °C.
  5. Verwijder de kop van de gamba, steek ze aan een prikker en leg ze met z’n tweeën op een schaaltje. Leg er wat van de lente-uitjes op.