Gestoomde kabeljauw met korianderchutney

      Geen reacties op Gestoomde kabeljauw met korianderchutney

 

Gestoomde kabeljauw met korianderchutney

Gestoomde kabeljauw met korianderchutney

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 40 gram koriander
  • 10 gram gember (geraspt)
  • 25 ml limoensap
  • 25 ml water
  • 1 kleine groene chili (fijngesneden)
  • 1 banaansjalot (gesnipperd)
  • 10 gram suiker
  • 2 el verse kokos
  • 1 el pinda’s (fijngehakt)
  • Zout
  • 4 stuks bananenblad (toko)
  • 4 stukken kabeljauw ( met vel ca. 140 gram per stuk)
  • Houten prikkers

Hoe maak ik het klaar:

  • Draai de helft van de koriander fijn met het limoensap en water.
  • Voeg daarna de andere helft toe en pureer kort.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en pureer kort, zodat er nog wel wat structuur blijft.
  • Stoom het bananenblad kort, zodat het makkelijker gevouwen kan worden. Spoel koud.
  • Leg het bananenblad met de glimmende kant naar beneden op het werkblad en let op dat de nerven horizontaal liggen. Dit voorkomt scheuren met het vouwen.
  • Strijk de bovenkant licht in met wat olie en schep wat chutney op het blad. Plaats hierop de kabeljauw. Verdeel de rest van de chutney eroverheen, zodat de vis goed bedekt is.
  • Rol het bananenblad voorzichtig op en steek de zijkanten dicht met prikkers.
  • Plaats dit 30 minuten in de koelkast om te marineren.
  • Leg de vispakketjes in een stoomovenpan met gaatjes.
  • 10. Plaats in de stoomoven op 80 ºC gedurende circa 15 minuten
  • 11. Serveer met partjes limoen.