Gestoomde kip met dragon

      Reacties uitgeschakeld voor Gestoomde kip met dragon

 

Gestoomde kip met dragon

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de court-bouillon:

  • 2 wortelen
  • 2 ui
  • 2 kruidnagel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
  • 1 tak selderij
  • 1 dikke tak dragon
  • 1 kalfsbeen
  • zout
  • peper
  • 1 kip

Voor de saus:

  • 3 eetlepels gehakte dragon
  • 2 eetlepels room
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Bereid eerst de court-bouillon met 2 liter water en alle opgegeven ingrediënten, maar neem slechts de helft van de dragon en bewaar de rest.
  • Laat de bouillon 20 minuten trekken.
  • Snijd de kip in stukken, leg die met de rest van de tak dragon in het bovenste element van de stoomkoker en laat ze op de stoom 35 minuten koken.
  • Hak de gestoomde dragon.
  • Laat de court-bouillon inkoken tot er nog ± 1 liter over is.
  • Klop de eidooier met de room en voeg dit onder voortdurend roeren bij de ingekookte court-bouillon.
  • Doe de gehakte dragon erbij, verdeel de saus over 4 soepborden en serveer de stukken kip daarin.