Gestoomde kip met dragon

      Reacties uitgeschakeld voor Gestoomde kip met dragon

 

Gestoomde kip met dragon

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de court-bouillon:

  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje tijm, laurier, peterselie
  • 1 tak selderij
  • 1 dikke tak dragon
  • 1 kalfsbeen
  • zout
  • peper
  • 1 kip

Voor de saus:

  • 3 eetlepels gehakte dragon
  • 2 eetlepels room
  • 1 eidooier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid eerst de court-bouillon met 2 liter water en alle opgegeven ingrediënten, maar neem slechts de helft van de dragon en bewaar de rest.

  2. Laat de bouillon 20 minuten trekken.
  3. Snijd de kip in stukken, leg die met de rest van de tak dragon in het bovenste element van de stoomkoker en laat ze op de stoom 35 minuten koken.

  4. Hak de gestoomde dragon.
  5. Laat de court-bouillon inkoken tot er nog ± 1 liter over is.
  6. Klop de eidooier met de room en voeg dit onder voortdurend roeren bij de ingekookte court-bouillon.

  7. Doe de gehakte dragon erbij, verdeel de saus over 4 soepborden en serveer de stukken kip daarin.