Gestoomde kiprolletjes met verse roomkaas en mangosaus

      Reacties uitgeschakeld voor Gestoomde kiprolletjes met verse roomkaas en mangosaus

Gestoomde kiprolletjes met verse roomkaas en mangosaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr kip
  • een handje spinazie (handje vol)
  • 1/2 mango
  • zout (peper)
  • 50 gr verse roomkaas (Mon Chou of Rederijkertje)
  • olie (om in te vetten)
  • 1/2 eetlepel citroensap

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet doormidden, leg de helften tussen twee velletjes plasticfolie en sla ze met de brede kant van een hakmes voorzichtig plat.
  • Was de spinaziebladeren, slinger ze droog en verwijder de steeltjes.
  • Schil de mango.
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper, bestrijk ze met een laagje verse roomkaas en bedek ze met spinaziebladeren.
  • Snijd van de mango 2 smalle partjes af en leg die op het midden van de kipfilets.
  • Bestrijk 2 stukken aluminiumfolie met een beetje olie en leg de kipfilets er middenop.
  • Rol de filets met behulp van het folie zo strak mogelijk op, wikkel het folie er stevig omheen en draai de uiteinden in elkaar.
  • Snijd de rest van de mango in stukjes en pureer ze met het citroensap in een foodprocessor.
  • Stoom de verpakte kiprolletjes ± 10 minuten boven kokend water; dek ze tijdens het stomen met een deksel of bord af.
  • Laat de rolletjes minstens 5 minuten rusten, verwijder dan het folie en snijd de rolletjes met een scherp mes in plakjes.
  • Schik de plakjes op kleine bordjes, leg er een lepel mangosaus naast en garneer het geheel met een spinazieblaadje.
  • Serveer direct.