Gestoomde kiprolletjes met verse roomkaas en mangosaus

      Reacties uitgeschakeld voor Gestoomde kiprolletjes met verse roomkaas en mangosaus

Gestoomde kiprolletjes met verse roomkaas en mangosaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr kipfilet
  • een handje spinazie handje vol
  • 1/2 mango
  • zout peper
  • 50 gr verse roomkaas Mon Chou of Rederijkertje
  • olie om in te vetten
  • 1/2 eetlepel citroensap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet doormidden, leg de helften tussen twee velletjes plasticfolie en sla ze met de brede kant van een hakmes voorzichtig plat.

  2. Was de spinaziebladeren, slinger ze droog en verwijder de steeltjes.
  3. Schil de mango.
  4. Bestrooi de kipfilets met zout en peper, bestrijk ze met een laagje verse roomkaas en bedek ze met spinaziebladeren.

  5. Snijd van de mango 2 smalle partjes af en leg die op het midden van de kipfilets.
  6. Bestrijk 2 stukken aluminiumfolie met een beetje olie en leg de kipfilets er middenop.
  7. Rol de filets met behulp van het folie zo strak mogelijk op, wikkel het folie er stevig omheen en draai de uiteinden in elkaar.

  8. Snijd de rest van de mango in stukjes en pureer ze met het citroensap in een foodprocessor.

  9. Stoom de verpakte kiprolletjes ± 10 minuten boven kokend water; dek ze tijdens het stomen met een deksel of bord af.

  10. Laat de rolletjes minstens 5 minuten rusten, verwijder dan het folie en snijd de rolletjes met een scherp mes in plakjes.

  11. Schik de plakjes op kleine bordjes, leg er een lepel mangosaus naast en garneer het geheel met een spinazieblaadje.

  12. Serveer direct.