Gestoomde mosselen met een saus van Liefmans Kriek

      Geen reacties op Gestoomde mosselen met een saus van Liefmans Kriek

 

Gestoomde mosselen met een saus van Liefmans Kriek

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 16 mosselen Imperial of Jumbo’s
  • 2 stengels groenselderij gesneden in ragfijne brunoise
  • Sap van een limoen
  • Een flesje Liefmans Kriek
  • ¼ blokje visbouillon
  • Takje peterseli

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook het kersenbier in tot de helft, breng op smaak met wat visbouillon en laat eventueel een beetje binden.
  2. Stoom de groenselderij één minuut op 100 °C en laat krokant worden in ijswater.
  3. Stoom de mosselen 15 minuten op 85 °C.
  4. Haal ze uit de schelpen.
  5. Leg op vier bordjes vier schelpen. Doe in iedere schelp wat van de groenselderij, een druppeltje limoensap en leg hierop een mossel.
  6. Lepel er wat van de Krieken-saus overheen.
  7. Garneer met een klein plukje peterselie.
  8. Bereidingstips
  9. Mosselen stomen op een lage temperatuur zorgt ervoor dat de mossel zijn structuur behoudt. De schelp gaat langzaam open, de mossel blijft sappiger én de heerlijke ziltige smaak gaat niet verloren.
  10. Stoomovenpan met gaatjes 15 minuten 85 °C
  11. Stoomovenpan zonder gaatjes 20 minuten 85 °C

Tips / Opmerkingen

Wanneer u de mosselen in een gaatjespan stoomt, kunt u er een dichte stoomovenpan onder plaatsen om het mosselvocht op te vangen. Dit is lekker voor een dipsausje bij de mosselen. Bovendien is het snel klaar:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel pittige mosterd
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie en bieslook
  • 3 eetlepels mosselvocht