Gestoomde rijstnoedels

      Geen reacties op Gestoomde rijstnoedels

 

Gestoomde rijstnoedels

Recept categorie Gerecht met rijst, Pasta
Keuken: Aziatische Keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 150 gram rijstbloem
  • 30 gram tarwebloem
  • ¼ el zout
  • 250 ml water
  • 1 el zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng in een kom de ingrediënten voor de noedels en roer het met een garde tot een glad beslag.
  2. Vet een dichte stoomovenpan in met zonnebloemolie.
  3. Schep zoveel beslag in de stoomovenpan totdat de bodem net bedekt is met het beslag.
  4. Schuif in de stoomoven op 100 °C gedurende 3 minuten.
  5. Bekleed de werkbank met wat plastic folie en vet deze licht in met wat zonnebloemolie.
  6. Haal de noedels voorzichtig uit de stoomovenpan met behulp van een spatel en leg het noedelvel op het ingevette plastic folie.
  7. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  8. Snijd de noedels in de gewenste vorm.

Tips / Opmerkingen

Serveer de noedels met een curry met vis of kippendijen.