Gestoomde rijstnoedels

      Geen reacties op Gestoomde rijstnoedels

 

Print

Gestoomde rijstnoedels

Categorie Gerecht met rijst, Pasta
Keuken Aziatische Keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 150 gram rijstbloem
  • 30 gram tarwebloem
  • ¼ el zout
  • 250 ml water
  • 1 el zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng in een kom de ingrediënten voor de noedels en roer het met een garde tot een glad beslag.
  • Vet een dichte stoomovenpan in met zonnebloemolie.
  • Schep zoveel beslag in de stoomovenpan totdat de bodem net bedekt is met het beslag.
  • Schuif in de stoomoven op 100 °C gedurende 3 minuten.
  • Bekleed de werkbank met wat plastic folie en vet deze licht in met wat zonnebloemolie.
  • Haal de noedels voorzichtig uit de stoomovenpan met behulp van een spatel en leg het noedelvel op het ingevette plastic folie.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is.
  • Snijd de noedels in de gewenste vorm.

Tips / Opmerkingen

Serveer de noedels met een curry met vis of kippendijen.