Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing

      Geen reacties op Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing

Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 roodbaars (zonder graat)
  • 1 theelepel oregano (gehakt)

Voor de gemarineerde broccoli:

  • 1 broccoli in roosjes van 3-4 cm
  • 1 banaansjalot (gesnipperd)
  • 50 gram olijven (ontpit en in schijfjes gesneden)
  • 100 gram Feta in blokjes van ca. ½ cm
  • 2 eetlepels sesamzaad (geroosterd)
  • 150 gram tomaat (in vieren gesneden)
  • 1 theelepel kervel (gehakt)
  • peper & zout
  • Olijfolie
  • Citroensap

Voor de koriander-sojadressing:

  • 1 theelepel sereh (citroengras, zeer fijngehakt)
  • 2 theelepels koriander (gehakt)
  • 1 theelepel bieslook (gesneden)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel wijnazijn
  • Versgemalen peper & zout

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de roobaarsfilets in een stoomovenpan met gaatjes en strooi er de oregano over.
  • Zet het tot gebruik koel weg.
  • Leg de broccoliroosjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze beetgaar.
  • Functie: Stomen Duur: 3 minuten
  • Laat de broccoli vervolgens afkoelen.
  • Meng in een royale kom de afgekoelde broccoli met de olijven, sjalotsnippers, Feta, kerstomaatjes, sesamzaad en kervel.
  • Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.
  • Spatel het voorzichtig om zodat de ingrediënten heel blijven.
  • Voor de koriander-sojadressing mengt u de ingrediënten in een kom.
  • Breng de dressing goed op smaak met peper en zout en laat het een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Serveren:
  • Schuif de roodbaars in de stoomoven.
  • Functie: Stomen Temperatuur: 85ºC Duur: 8 minuten
  • Meng 2 eetlepels dressing door de salade.
  • Verdeel de salade over 4 borden en leg er een stukje roodbaars op.
  • Schep een lepeltje dressing over de vis en serveer de rest van de dressing apart.