Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing

      Geen reacties op Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing

Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 4 roodbaarsfilets zonder graat
  • 1 theelepel oregano gehakt

Voor de gemarineerde broccoli:

  • 1 broccoli in roosjes van 3-4 cm
  • 1 banaansjalot gesnipperd
  • 50 gram zwarte olijven ontpit en in schijfjes gesneden
  • 100 gram Feta in blokjes van ca. ½ cm
  • 2 eetlepels sesamzaad geroosterd
  • 150 gram kerstomaatjes in vieren gesneden
  • 1 theelepel kervel gehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Citroensap

Voor de koriander-sojadressing:

  • 1 theelepel sereh citroengras, zeer fijngehakt
  • 2 theelepels koriander gehakt
  • 1 theelepel bieslook gesneden
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel rijstwijnazijn
  • Versgemalen peper en zout

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Leg de roobaarsfilets in een stoomovenpan met gaatjes en strooi er de oregano over.
  2. Zet het tot gebruik koel weg.
  3. Leg de broccoliroosjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze beetgaar.
  4. Functie: Stomen Duur: 3 minuten
  5. Laat de broccoli vervolgens afkoelen.
  6. Meng in een royale kom de afgekoelde broccoli met de olijven, sjalotsnippers, Feta, kerstomaatjes, sesamzaad en kervel.
  7. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.
  8. Spatel het voorzichtig om zodat de ingrediënten heel blijven.
  9. Voor de koriander-sojadressing mengt u de ingrediënten in een kom.
  10. Breng de dressing goed op smaak met peper en zout en laat het een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  11. Serveren:
  12. Schuif de roodbaars in de stoomoven.
  13. Functie: Stomen Temperatuur: 85ºC Duur: 8 minuten
  14. Meng 2 eetlepels dressing door de salade.
  15. Verdeel de salade over 4 borden en leg er een stukje roodbaars op.
  16. Schep een lepeltje dressing over de vis en serveer de rest van de dressing apart.