Gevuld barbecuebrood

      Reacties uitgeschakeld voor Gevuld barbecuebrood

Gevuld barbecuebrood

Recept categorie Barbeque, Bijgerecht, Brood
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vermeng voor de dragonboter 150 gr gezouten roomboter met wat citroenrasp en citroensap, 4 eetlepels geknipte dragon, eetlepel geknipte peterselie en theelepel paprikapoeder.
  2. Vermeng voor de olijfboter 150 gr gezouten roomboter met 1 teentje knoflook uit de pers, 1 heel fijngehakt sjalotje, 50 gr fijngehakte zwarte olijven en 1 theelepel versgemalen peper.
  3. Snijd een prebake ciabatta-brood schuin tot bijna door in 1 1/2 cm brede repen, bestrijk de snijvlakken met olijfboter, vul het brood met plakjes vleestomaat en courgette en bestrooi met geraspte kaas.
  4. Snijd een pre-bake stokbrood open, bestrijk het met dragonboter en beleg het met dungesneden gerookte kipfilet en repen gemarineerde paprika (Peleponese).
  5. Bak de broden 15 minuten op het rooster hoog boven de kooltjes; leg er, bij kans op verbranden, aluminiumfolie onder.