Gevuld barbecuebrood

      Reacties uitgeschakeld voor Gevuld barbecuebrood

Gevuld barbecuebrood

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Bijgerecht/ Brood
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Vermeng voor de dragonboter 150 gr gezouten roomboter met wat citroenrasp en citroensap, 4 eetlepels geknipte dragon, eetlepel geknipte peterselie en theelepel paprikapoeder.
  • Vermeng voor de olijfboter 150 gr gezouten roomboter met 1 teentje knoflook uit de pers, 1 heel fijngehakt sjalotje, 50 gr fijngehakte zwarte olijven en 1 theelepel versgemalen peper.
  • Snijd een prebake ciabatta-brood schuin tot bijna door in 1 1/2 cm brede repen, bestrijk de snijvlakken met olijfboter, vul het brood met plakjes vleestomaat en courgette en bestrooi met geraspte kaas.
  • Snijd een pre-bake stokbrood open, bestrijk het met dragonboter en beleg het met dungesneden gerookte kipfilet en repen gemarineerde paprika (Peleponese).
  • Bak de broden 15 minuten op het rooster hoog boven de kooltjes; leg er, bij kans op verbranden, aluminiumfolie onder.