Gevuld brood met tonijnsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Gevuld brood met tonijnsalade

 

Gevuld brood met tonijnsalade

Recept printen
Recept categorie: Brood/ Broodjes/ met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 zakje gebroken sperziebonen (250 gram)
  • 2 fougasse de boulogne (afbakbrood, à 350 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode ui
  • 5 gram olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 3 zakjes zakjes tonijn (met french dressing, à 85 g)
  • 1 zakje rucolasla (75 gram)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 225° C voorverwarmen.
  • Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken, afspoelen en in vergiet laten uitlekken.
  • Van broden kapje afsnijden en gedeeltelijk uithollen (broodkruim wordt niet gebruikt).
  • Snijvlakken van brood met olie bestrijken en volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • Mozzarella in blokjes snijden.
  • In schaal sperziebonen, mozzarella, tonijn, ui en olijven door elkaar scheppen.
  • In onderste helft van broden sla verdelen en salade erop scheppen.
  • Met bovenkant van broden afdekken.
  • Aan tafel broden snijden.
  • Wijnadvies: Concilio Chardonnay Trentino