Gevuld brood met tonijnsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Gevuld brood met tonijnsalade

 

Gevuld brood met tonijnsalade

Recept categorie Brood, Broodjes, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 zakje gebroken sperziebonen (250 gram)
  • 2 fougasse de boulogne (afbakbrood, à 350 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 5 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 3 zakjes zakjes tonijn (met french dressing, à 85 g)
  • 1 zakje rucolasla (75 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 225° C voorverwarmen.

  2. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken, afspoelen en in vergiet laten uitlekken.

  3. Van broden kapje afsnijden en gedeeltelijk uithollen (broodkruim wordt niet gebruikt).

  4. Snijvlakken van brood met olie bestrijken en volgens gebruiksaanwijzing afbakken.

  5. Uien pellen en snipperen.

  6. Olijven in plakjes snijden.

  7. Mozzarella in blokjes snijden.

  8. In schaal sperziebonen, mozzarella, tonijn, ui en olijven door elkaar scheppen.

  9. In onderste helft van broden sla verdelen en salade erop scheppen.

  10. Met bovenkant van broden afdekken.

  11. Aan tafel broden snijden.

  12. Wijnadvies: Concilio Chardonnay Trentino