Gevulde aubergine

      Geen reacties op Gevulde aubergine

 

Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

Print Pin
Categorie: Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 4 tomaten ontvelt en in blokjes
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 4 el olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes bladpeterselie
  • paar blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • 2 bollen buffelmozzarella

Bereidingswijze

  • Halveer de aubergines en stoom ze 10 minuten op 100 ºC.
  • Laat ze afkoelen en haal met een lepel het vruchtvlees eruit en hak het grof.
  • Bak het gehakt rul in wat olijfolie en voeg de tijm toe.
  • Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in wat olijfolie.
  • Voeg de ontvelde en in blokjes gesneden tomaat toe en als laatste het grof gehakte auberginevlees en laat het overtollige vocht verdampen.
  • Voeg het gehakt toe en breng op smaak met peper zout.
  • Doe vervolgens de gehakte peterselie erbij.
  • Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie in.
  • Vul ze daarna met het gehaktmengsel.
  • Bedek met de mozzarella en plaats 20-25 minuten in de oven op 180 ºC Hetelucht Plus.
  • Scheur er als laatste wat verse basilicum over.

Tips / Opmerkingen

Serveer met wat brood en salade.