Gevulde aubergines met geitenkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde aubergines met geitenkaas
Print

Gevulde aubergines met geitenkaas

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Keyword Vegetarisch
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 bekertjes crème fraîche
  • 90 gr tomaten
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze.
  • Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 cm dikte zitten.
  • Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten, voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe en laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen.
  • Voeg dan de crème fraîche toe.
  • Vul de aubergines met dit mengsel en leg de plakjes tomaat erbovenop.
  • Bak de aubergines 10 minuten in de oven op 225°C.
  • Leg de plakjes geitenkaas (bijvoorbeeld Picandou) op de aubergines en bak nog 10 minuten.