Gevulde balsamico-courgettes

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde balsamico-courgettes

Gevulde balsamico-courgettes

Recept categorie Barbeque, Bijgerecht
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 aubergine in kleine blokjes
  • zout peper
  • 200 gr rijst
  • 1 kippenbouillontablet
  • 4 kleine courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels balsamico-azijn
  • 3 eetlepels gehakte basilicum

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bestrooi de aubergine met zout en laat hem ± 30 minuten uitlekken.
  2. Kook de rijst met 4 dl water en de verkruimelde bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  3. Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadkernen met een theelepel.
  4. Kook de halve courgettes in ruim water met 2 theelepels zout in ± 5 minuten beetgaar.
  5. Dep de aubergineblokjes droog en bak ze in de olijfolie in ± 15 minuten gaar.
  6. Voeg de azijn toe, laat die inkoken, breng op smaak met zout en peper en roer er de basilicum door.

  7. Vermeng de rijst met het auberginemengsel en vul de courgettes ermee.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht kunt u warm of koud eten.