Gevulde bladerdeegtorentjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde bladerdeegtorentjes

Gevulde bladerdeegtorentjes

Recept printen
Recept categorie: Hapjes/ met kaas/ Warme hapjes
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr vegetarische mix (Tivall)
  • 75 gr boter
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 100 gr geitenkaas ( Bettine Blanc)
  • 1 ei
  • 1/4 liter tomatensap
  • 1/2 groentebouillontablet
  • 1/2 eetlepel mangochutney (potje)
  • peper
  • 0.5 eetlepel boter (om in te vetten)

extra nodig:

  • een rond uitsteekvormpje of glas met een doorsnede van ± 8 cm

Hoe maak ik het klaar:

  • Vorm van de  vegetarische mix 4 platte schijven.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een pan, bak de schijven ± 10 minuten (keer ze halverwege) en leg ze uit de pan op een bord.
  • Breng in de pan ruim water aan de kook.
  • Kruis de tomaat in, dompel ze enkele tellen in het kokend water, spoel ze onder koud water af en ontvel ze.
  • Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Was de courgette, snijd hem in stukken van ± 6 cm en snijd de stukken in smalle reepjes.
  • Was de prei, maak hem schoon, snijd hem in stukken van 6 cm en snijd de stukken in smalle reepjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een bakplaat in.
  • Laat de plakjes bladerdeeg in ± 5 minuten ontdooien.
  • Klop de eidooier los.
  • Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje.
  • Leg 2 rondjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk rondje achtereenvolgens een plakje geitenkaas, een vegetarische schijf en een rondje bladerdeeg.
  • Bestrijk de bovenste rondjes bladerdeeg met de losgeklopte eidooier.
  • Bak de torentjes in het midden van de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Smelt in een pan 25 gr boter en fruit daarin de helft van de ui glazig.
  • Voeg het tomatensap toe, breng het aan de kook en verkruimel er het bouillontablet boven.
  • Roer de mangochutney erdoor.
  • Breng de saus op smaak met peper en laat haar op laag vuur ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Verhit in een pan de rest van de boter en bak de prei, de courgette en de rest van de ui ± 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Roer de blokjes tomaat erdoor.
  • Verdeel de saus over 2 borden, schep het groentemengsel erbij en zet er de bladerdeegtorentjes op.
  • Geef er gemengde sla en stokbrood bij.
  • Vegetarische mix is een product op basis van soja, licht gekruid met onder andere knoflook. De mix is te verwerken als balletjes, burgers of rul gebakken.