Gevulde champignons met koffiegehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde champignons met koffiegehakt
Print

Gevulde champignons met koffiegehakt

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 12 grote reuzechampignons
  • boter voor het invetten
  • 1 prei allen het wit
  • 1 teentje knoflook)
  • 250 gr mager rundergehakt
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepels sterk gezette koffie
  • 5 eetlepels paneermeel
  • Zout
  • peper
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 25 gr boter
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Borstel of wrijf de champignons schoon met een stuk keukenpapier, verwijder de stelen en snijd deze klein.
  • Beboter een niet te hoge ovenschaal.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in heel dunne ringen.
  • Pel eventueel het teentje knoflook en hak het fijn.
  • Bak het gehakt in een pan rul en voeg de prei, knoflook en champignonstelen toe.
  • Voeg (van het vuur af) de eidooier, de koffie, het paneermeel, zout, peper en het kerriepoeder toe en meng alles goed tot een stevige massa.
  • Zet de champignonhoeden naast elkaar in de beboterde ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
  • Verdeel er de boter in hele kleine klontjes over en zet de schaal 30-40 minuten in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Garneer met verse peterselie.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een sneetje stokbrood of warme toast.