Gevulde Chinese tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde Chinese tomatensoep
Print

Gevulde Chinese tomatensoep

Categorie Soepen
Keuken Chinese keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 6 kippepoten
  • 3 blikjes tomatenpuree
  • 1 bamipakket van 500 gr
  • ketjap manis
  • olie
  • sambal oelek
  • aardappelzetmeel
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 grote ui
  • 1/4 selderijknol
  • peperkorrels
  • foelie
  • Chinese specerijen naar keuze

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet de kippepoten met koud water op breng het aan de kook en zet het vuur laag.
  • Voeg de winterwortel, prei, ui, knolselderij, foelie en gekneusde peperkorrels toe, leg het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur ± 30 minuten koken.
  • Desgewenst kunt u de bouillon door een natte theedoek zeven.
  • Haal het vlees van de kippepoten.
  • Fruit de bamigroenten met de tomatenpuree in wat olie licht aan en voeg de bouillon toe.
  • Breng op smaak met bijvoorbeeld ve-tsin, gember en koenjit en voeg naar smaak ketjap en sambal toe.
  • Bind de soep licht met aardappelzetmeel en voeg tenslotte het gesneden kippevlees toe.