Gevulde kip uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde kip uit de oven

Gevulde kip uit de oven

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1400 gr kip
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 eetlepels fijngehakte blaadjes van verse kruiden (zoals basilicum, peterselie,)
  • marjolein
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 doormidden gesneden citroen
  • 4 in stukjes gescheurde laurierblaadjes
  • 2 verse takjes rozemarijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven en een braadslee voor op 225°C.
  • Was de kip van binnen en van buiten en dep hem met keukenpapier zo goed mogelijk droog.
  • Wrijf de buikholte in met zout en pak dan het puntje van het vel op de borstkant.
  • Zorg dat het niet scheurt en trek het voorzichtig naar boven.
  • Maak met uw andere hand het vel los van het borstvlees. 
  • Het zit met een stukje weefsel vast; u kunt dat laten zitten en er aan weerskanten langs gaan, of proberen het in het midden door te snijden.
  • Strooi wat zout in de ruimte die u heeft gemaakt en stop er gehakte kruiden in.
  • Sprenkel er ook een klein beetje olijfolie in.
  • Stop de citroen, de laurier en de rozemarijn in de buikholte.
  • Trek het vel over het borstvlees naar voren, zodat er geen 'bloot' vlees is.
  • Vouw de vleugelpunten naar binnen en bind de kip zo stevig mogelijk op.
  • Snijd de bouten 3-4 keer in en wrijf ze in met wat van het kruidenmengsel.
  • Op die manier kan de hitte direct in het vlees van de bouten doordringen, zodat ze sneller gaar worden.
  • Wrijf met uw vingers wat olijfolie in het vel van de kip en strooi er royaal zout en peper over.
  • Neem de hete braadslee uit de oven en giet er wat olie in.
  • Leg de kip erin met één borst naar beneden en zet de braadslee terug in de oven.
  • Laat de kip 5 minuten bakken en leg hem dan op de andere borst.
  • Laat nog 5 minuten bakken en draai de kip om.
  • Braad de kip 1 uur op 225°C.
  • Gebruik het vet dat van de kip in de braadslee druipt om aardappelen in te bakken of laat de aardappelen tegelijk met de kip in de braadslee gaar worden.
  • Het vel moet krokant zijn en de kruiden hebben het vlees hun aroma gegeven.