Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm

Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 kipfilets
  • 150 gr roompâté
  • 2 bosuitjes
  • 150 gr gemengde paddestoelen
  • 2 fijngehakte sjalotjes of 1 kleine ui
  • 1 flesje bockbier
  • boter olijfolie
  • peper zout
  • honing
  • tijm
  • sinaasappelmarmelade
  • gevogeltefond of 1/2 kippenbouillonblokje

Ook nodig:

  • houten prikkers of vleesgaren verkrijgbaar bij de slager

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de paddestoelen op hoog vuur kort in een scheutje olijfolie tot ze beetgaar zijn en breng ze op smaak met peper en zout.

  2. Neem de helft van de paddestoelen uit de pan, snijd ze in kleine blokjes en meng die met de pâté.

  3. Snijd de kipfilets in de lengte half open tot een envelop en besmeer de binnenkant met marmelade.

  4. Leg er in de lengte de bosui in en vul ze met het pâtémengsel.
  5. Vouw de filets dicht en houd ze met prikkers of garen bij elkaar.
  6. Verhit wat olie en schroei de filets dicht.
  7. Voeg hierna wat boter en vervolgens de sjalotjes toe en bestrooi de filets met peper, zout, honing en tijm.

  8. Haal de filets als ze gaar zijn uit de pan en houd ze warm.
  9. Deglaceer de pan met een paar flinke scheuten bockbier en fond.
  10. Laat de saus inkoken en breng haar op smaak met honing, tijm, peper en zout.
  11. Warm op het laatste moment de rest van de paddestoelen in de saus mee en bind de saus met een klontje koude boter.

  12. Ontdoe de gevulde filets van het garen en schik ze in plakjes op de borden.
  13. Schep er wat van de saus over en garneer met een takje verse tijm.
  14. Serveer het gerecht met spruitjes en aardappelpuree (extra lekker met wat kastanjes erin).