Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm

Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm

Print
Categorie: Gerecht met Kip
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 150 gr roompâté
  • 2 bosuitjes
  • 150 gr gemengde paddestoelen
  • 2 fijngehakte sjalotjes of 1 kleine ui
  • 1 flesje bockbier
  • boter olijfolie
  • peper zout
  • honing
  • tijm
  • sinaasappelmarmelade
  • gevogeltefond of 1/2 kippenbouillonblokje

Ook nodig:

  • houten prikkers of vleesgaren verkrijgbaar bij de slager

Bereidingswijze

  • Bak de paddestoelen op hoog vuur kort in een scheutje olijfolie tot ze beetgaar zijn en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Neem de helft van de paddestoelen uit de pan, snijd ze in kleine blokjes en meng die met de pâté.
  • Snijd de kipfilets in de lengte half open tot een envelop en besmeer de binnenkant met marmelade.
  • Leg er in de lengte de bosui in en vul ze met het pâtémengsel.
  • Vouw de filets dicht en houd ze met prikkers of garen bij elkaar.
  • Verhit wat olie en schroei de filets dicht.
  • Voeg hierna wat boter en vervolgens de sjalotjes toe en bestrooi de filets met peper, zout, honing en tijm.
  • Haal de filets als ze gaar zijn uit de pan en houd ze warm.
  • Deglaceer de pan met een paar flinke scheuten bockbier en fond.
  • Laat de saus inkoken en breng haar op smaak met honing, tijm, peper en zout.
  • Warm op het laatste moment de rest van de paddestoelen in de saus mee en bind de saus met een klontje koude boter.
  • Ontdoe de gevulde filets van het garen en schik ze in plakjes op de borden.
  • Schep er wat van de saus over en garneer met een takje verse tijm.
  • Serveer het gerecht met spruitjes en aardappelpuree (extra lekker met wat kastanjes erin).