Gevulde kiprolletjes met spek en seizoensgroenten

      Geen reacties op Gevulde kiprolletjes met spek en seizoensgroenten

Gevulde kiprolletjes met spek en seizoensgroenten

Dit recept was op vrijdag 14 augustus 2015 te zien in het tv-programma Wie Doet De Afwas.
Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met groenten/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Gevulde kip:

  • 1 bieslook
  • 150 g roomkaas
  • 16 plakken ontbijtspek
  • 1 basilicum
  • peper & zout
  • 4 kip

Groenten:

  • 125 g jonge krieltjes
  • 1 broccoli
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine prei
  • olijfolie

Salade:

  • 50 g pijnboompitjes
  • 125 g tomaat
  • 1 zak sla melange
  • 1 el kappertjes
  • 1 el azijn
  • 1 el mosterd
  • peper & zout

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

Gevulde kip:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de bieslook in dunne ringen en meng met de roomkaas. Snijd de kipfilet in en klap open. Verdeel het roomkaas mengsel over de kip en klap weer dicht. Wikkel 4 plakken ontbijtspek om de kip. Leg op elke kip een takje basilicum en bind met keukentouw de kip goed dicht. Bestrooi met zout en peper.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip rondom goudbruin. Leg de gevulde kiprolletjes dan in een ovenschaal en bak nog circa 15 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn.

Groenten:

  • Breng een pan water aan de kook. Borstel de krieltjes schoon en kook ze circa 15 minuten in de schil tot ze gaar zijn. Snijd de roosjes van de broccoli en kook de broccoli in circa 4 minuten gaar.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in gelijke reepjes. Snijd ook de courgette in gelijke reepjes.
  • Halveer en was de prei, snijd in dunne halve ringen. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de groenten op hoog vuur circa 4 minuten.

Salade:

  • Rooster in een droge pan de pijnboompitten goudbruin. Halveer de kerstomaten.
  • Pluk de basilicum en meng dit samen met de kerstomaten, kappertjes en pijnboompitten door de slamelange.
  • Roer de Balsamico azijn met de mosterd en de olie tot een egale dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade.

Serveren:

  • Serveer de kiprolletjes met de gebakken groenten en de salade.

Tips / Opmerking

Additionele bereidingstip van het Miele-kookteam:
Stoom de kip, voordat hij de koekenpan in gaat, eerst 12 minuten op 85 °C en bak hem . Zo wordt hij extra sappig!