Gevulde mosselsoep

      Geen reacties op Gevulde mosselsoep

 

Gevulde mosselsoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 150 gr schelpjes noedels
  • zout
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 2 el olie
  • 1 liter visbouillon
  • 150 gr erwten uit de diepvries
  • 150 gr garnalen
  • peper
  • 2 el gehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een pan een bodempje gezouten water aan de kook.
  2. Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan. Schrik de
  3. mosselen kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
  4. Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
  5. Verhit de olie in een pan en fruit de groente.
  6. Blus met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.
  7. Voeg de erwten en schelpjes toe en laat alles 10 minuten koken.
  8. Voeg voor het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe.
  9. Breng het gerecht met peper op smaak en bestrooi het met de gehakte
  10. peterselie.