Gevulde mosselsoep

      Geen reacties op Gevulde mosselsoep

 

Print

Gevulde mosselsoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 150 gr schelpjes noedels
  • zout
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 2 el olie
  • 1 liter visbouillon
  • 150 gr erwten uit de diepvries
  • 150 gr garnalen
  • peper
  • 2 el gehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een pan een bodempje gezouten water aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan. Schrik de
  • mosselen kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
  • Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de groente.
  • Blus met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de erwten en schelpjes toe en laat alles 10 minuten koken.
  • Voeg voor het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe.
  • Breng het gerecht met peper op smaak en bestrooi het met de gehakte
  • peterselie.