Gevulde oliebollen

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde oliebollen

 

Print

Gevulde oliebollen

Categorie Gebak
Keuken Nederlandse keuken
Keyword Oud & Nieuw
Auteur Astrid Veltman

Tips / Opmerkingen

Oliebollen worden extra lekker met een vulling. 
Snijd een inkeping in de oliebollen en vul ze met:
Chipolataroom: 
voeg aan stijfgeklopte, gezoete slagroom puddingvruchtjes en marasquin naar smaak toe.
Warme kersen: 
verwarm kersen uit een pot en bind het sap met een glad geroerd papje van 1-2 eetlepels maïzena en water.  Doe er een scheutje kirsch bij.
Banketbakkersroom (uit een pakje).
Snel oliebollen bakken kan met een kant-en-klare beslagmix. 
Dit beslag hoeft niet zo lang te rijzen. 
De bereidingswijze is verder nagenoeg gelijk aan die van eigengemaakt beslag.
U kunt van zo'n mix ook beignets bereiden. 
Met 1 pak mix maakt u ± 25 oliebollen of 20 beignets.